Gusül abdesti yanlış alınırsa kabul olur mu?
Gusül abdesti de kapsadığından, abdesti bozacak bir durum olmadıkça daha sonra abdest almaya gerek yoktur. Zira Hz. Aişe, Resûlullah’ın (s.a.s.) gusülden sonra abdest almadığını rivayet etmiştir (Ebû Dâvûd, 96 [250]; Tirmizî, Tahâret, 79 [107]).
Kadınlarda gusül abdesti ne zaman alınmalı?
Gusül, cinsel ilişki veya haz veren boşalma/orgazm sırasında veya bir kadının adet ve lohusalık dönemi sona erdiğinde gereklidir. Bu nedenle, bir kadın doğum uzmanı tarafından jinekolojik muayene veya rahim ultrason taraması için gusül gerekli değildir.
Kadınlar ne gibi durumlarda boy abdesti almalı?
Kadınların gusül alması gereken durumlar: Adet kanaması bittikten sonra, lohusalık bittikten sonra veya cünüp olduktan sonra gusül almak farzdır.
Gusül abdesti alırken nasıl niyet edilir?
Tam abdest almak Aynı şekilde temiz suda yüzen bir kimse de abdest almaya niyet ederse abdest almış sayılır. Abdest almak isteyen kimse önce Besmele çekip, “Allah rızası için abdest almaya niyet ediyorum.” demelidir.
Kadınlar gusül abdestini nasıl alır?
Abdest almak isteyen kişi niyetle Bismillah okur. Ellerini yıkar, vücudunu her türlü pislikten/maddi kirden temizler ve avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eliyle ağzını üç kez suyla iyice çalkalar, sonra burnuna üç kez su çekerek temizler ve abdestini abdest gibi tamamlar.
Sadece duş almak gusül abdesti sayılır mı?
Dinimiz arınmayı emretse bile, bu genel bir arınmadır ve meşrudur. Bu nedenle arınma veya serinleme amacıyla yapılan banyo ve gusül abdestin yerini tutmaz. Allah en iyisini bilir.
Vajinaya parmak sokmak gusül abdesti bozar mı?
Karşı cinse dokunmak abdesti bozar mı? Bir erkeğin yabancı kadına dokunması Hanefi mezhebine göre günah olmakla birlikte, bu durumda ne erkeğin ne de kadının abdesti bozulur (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/10).
Kadın kendini tatmin ederse gusül gerekir mi?
İmam Şafii’ye göre abdestin bozulmasına sebep olan bu sorunlar kadınlar için de geçerlidir. Bu nedenle bir kadın kendi cinsel organına veya kocasının cinsel organına dokunursa abdesti geçersiz olur.
Bayan bayanın avret yerini görürse gusül gerekir mi?
Cevap: Görünen mahrem yer nedeniyle abdest bozulmaz. Bizim görüşümüze göre, abdest dokunularak bozulmaz. Ancak abdesti kesmeyi veya gusül almayı gerektiren sebepler varsa, abdest tekrar alınır. Ya da gusül almak gerekiyorsa, gusül abdesti alınır.
Kadinlarda meninin geldiğini nasıl anlarız?
Kadının meni ince sarı bir sıvıdır. Kuvvetinden dolayı bazen beyaz renkte olabilir.
Hangi akıntı gusül gerekir?
Miktar kadından kadına değişir. Meni, sperm ve ıslaklık arasındaki fark bir yargı meselesidir: meninin kendisi temizdir ve elbiseleri yıkamaya gerek yoktur. Ancak, uykuda, uyanıkken veya cinsel ilişki sırasında bir saldırı olarak meydana gelirse, gusül/abdest gereklidir.
Su var ama gusül alamıyorum ne yapmalıyım?
Teyemmüm, bazı durumlarda abdest ve guslün yerini alan istisnai bir uygulamadır ve yalnızca belirli bir mazeret olduğunda yapılabilir. Abdest ve gusül için su yoksa veya kullanmanın bir yolu yoksa, her ikisini de yerine koymak için teyemmüm yapılır.
Önce gusül mü normal abdest mi?
Eğer gusül esnasında namazımız sorunluysa, önce bedenimizi temizleyip sonra normal abdest almamız daha iyi olur diye düşünüyorum. Mesela, gusül alamıyorsak, namaz kılamıyorsak, Kur’an okuyamıyorsak veya normal işlerimizi yapmamız uygun değilse, önce bedenimizi temizleyip sonra gusül almalıyız.
Gusül abdesti alırken niyet edilmezse ne olur?
Abdest ve gusle başlarken niyet etmek ve Bismillah demek sünnettir (Merghinani, el-Hidaye, 1/15-17). Bu bakımdan niyet edilmeden ve Bismillah okunmadan yapılan abdest ve gusül sahihtir. Ancak abdest ve gusülden önce Bismillah’ı ve niyeti unutmak sünnetin sevabını kaybetmekle sonuçlanır.
Düşünerek gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?
Kadının şaka yaparken veya şehvetli düşüncelere daldığı sırada kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz. Ancak kadından gelen, genellikle şehvetin zirvesindeyken, iddia edilen boşalmaya kadar gelen ve ayrıca elbiseye bulaşan sıvı necistir ve cinsel ilişkiyi tetikler.
Gusül abdesti doğru alınmazsa ne olur?
Cünüp bir kimse su veya yıkanacak uygun bir yer bulamazsa ne yapmalıdır? Yıkanacak su bulamayan veya soğukta abdest alırsa hastalanacağını düşünen veya gusül alacak uygun bir yer bulamayan necis bir kimse, namazını teyemmüm ederek kılar.
Gusül abdesti hangi durumlarda geçersiz olur?
Bunlar için deriye yapışan ve tırnakların arasında kalan hamur, mum, tutkal, boya vb. şeyler önemlidir. Abdest ve gusle mani olan şeyler değildir. Ancak boya, oje ve ruj gibi isteğe bağlı olarak vücuda sürülen veya yapıştırılan ve suyun bedenle temas etmesini engelleyen maddeler bu ruhsattan muaftır.
Gusül abdestini eksik alırsam kabul olur mu?
Yaptırdığınız gusül sahihtir ve inşaallah üzerinize bir yükümlülük yoktur. Gusülden sonra ağzınıza ve burnunuza su alıp kurulanmanız eksikliği giderir ve herhangi bir zararı olmaz.
Gusülden şüphe etmek guslü bozar mı?
Bu durum, çoğu zaman abdest ve guslün yapılıp yapılmadığı, tamamlanıp tamamlanmadığı veya bozulup bozulmadığı hususunda şüphe olarak ortaya çıkar. Gusül veya abdest alan bir kimse, vesvese sebebiyle guslü veya abdesti tekrarlamak zorunda değildir.