IMEI 180 gün nasıl yapılır?
Türkiye’ye giriş tarihi: Cihazınızı yurt dışından getirdiyseniz, Türkiye’ye ilk giriş tarihinizden itibaren 180 gün içinde IMEI’sini kaydettirmeniz gerekir. E-devlet üzerinden işlem: IMEI’nizi kaydettirmek için e-devlet portalına giriş yapın ve ilgili serviste “Mobil Cihaz Kaydı” işlemini seçin.
Yurt dışı cihaz kaç ay açık kalır 2024?
Yurt dışından getirilen telefonlar Türkiye’de 120 gün boyunca kayıt olmadan kullanılabilir. Bu sürenin sonunda telefon şebekelere kilitlenir. Kilitlenme süresini hesaplamak için Türkiye’ye giriş yaptığınız tarihe bakabilirsiniz. Bu bilgiyi e-devlet üzerinden yurt giriş/çıkış belgenizi sorgulayarak alabilirsiniz.
IMEI kayıt süresi bitince ne olur?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararına göre, yurtdışından getirilen telefonların kullanım süresi dolduğunda cihaz otomatik olarak devre dışı kalacak. 120 gün boyunca kayıt yapılmazsa ve cihaz kapatılırsa, IMEI kayıt ücreti ödenerek cihaz tekrar açılabilecek.
Yurtdışı telefon kayıt süresi 180 gün olacak mı?
Yurt dışında ikamet eden vatandaşların verdiği telefonları 120 gün boyunca hiçbir işlem yapmadan kullanmak mümkündü. Ancak yeni düzenlemeyle bu sürenin 180 güne uzatılması için e-devlet üzerinden başvuru yapılması gerekecek.
1 yıllık IMEI kaydı kaç TL?
Yeni IMEI kayıt ücreti ne kadar? 2023 yılında telefon IMEI kayıt ücreti 2.000 732 TL’den 6.000 91 TL’ye önemli ölçüde artırıldı. Ancak 7 Temmuz 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücreti önemli ölçüde artırıldı.
Yurtdışı telefon 3 yıl sonra ne olur?
Yurt dışında bir telefon kaydederken, pasaport geçerliliğinizin 3 yıl sonrasında başka bir telefon kaydetme hakkınız olduğunu lütfen unutmayın. 3 yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de başka bir bağlantıyla kullanabilirsiniz.
120 gün kullanım hakkı her yıl yenilenir mi?
IMEI kaydı yapılmayan ürünlerin kullanım hakkı yılda 120 gündür. Yılda 120 gün kullanıma açık olan telefonlar bu sürenin sonunda ancak IMEI kaydı ile tekrar kullanılabilir.
2024 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?
2025’te IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak? Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2024’te 31.692 lira olarak belirlendi. Bu oran 2025’te değişecek.
Yurt dışı telefonlar 1 ocakta açılır mı?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) 1 Ocak, 1 Ocak 2024’te yurt dışı cihazım açılmadı
IMEI kaydı yaptırmazsam ne olur?
Özetle, yurtdışından getirilen ve IMEI kaydı olmayan bir telefonun kullanımı 120 günle sınırlıdır. Bu süreyi aşarsanız, cihazınızın şebeke erişimi devre dışı bırakılabilir ve yasadışı kullanım nedeniyle para cezası alabilirsiniz. IMEI, saklanması gereken benzersiz bir tanımlayıcıdır.
Ücretsiz IMEI kaydı nasıl yapılır?
YKN (Yabancı Kimlik Numarası) sahibi olan ve e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma hakkına sahip 18 yaş üstü kişiler, PTT tarafından sağlanan e-devlet şifresini kullanarak e-devlet sistemi üzerinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Kayıtsız iPhone kaç ay kullanılır?
Burhan Altınsoy | Yurt dışındaki iPhone kullanıcılarına bir şok daha! 8 aylık kayıt dışı kullanım süresi sona eriyor!24.09.2024
IMEI yılbaşında yenilenir mi?
BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Kayıtsız telefon kullanma hakkı yıl başında sıfırlanmadı. IMEI’li kayıtsız telefon kullanma hakkı yıl başında sıfırlanacaktı. Hiçbir değişiklik olmadı. BTK herhangi bir düzenleme yayınlamadı.
Kaçak telefonlar ne zaman açılacak 2024?
Devletin 1 Ocak 2024’ten itibaren yurtdışı arama hakkını yasalaştırmasını bekliyoruz. Cihazlar kapanmadan SMS gönderebiliyorsanız, tek bir sistemle bekleyen istediğiniz kadar kişinin cihazını açabilirsiniz.
Yurt dışı telefon kullanım süresi doldu ne yapmalıyım?
Ancak süre 120 günü aşarsa cihaz devre dışı bırakılır. Yani yurtdışından satın alınan cep telefonu gibi IMEI numarasına sahip cihazların 120 gün içinde satın alan kişinin pasaportuna BTK sistemi üzerinden kayıt ettirilmesi gerekir.
IMEI süresi her yıl yenilenir mi?
Bu süreden sonra kullanıcılar IMEI kaydını tamamlamalıdır. Aksi takdirde, telefonu kullanma hakları yerine getirilmiş sayılır ve artık iletişim için kullanılamaz. IMEI kaydı olmadan tanımlanan süre her yıl uzatılır ve kullanıcı bir sonraki yıl için dört aylık kullanım hakkı alır.
Yurtdışı telefon geçici kayıt nasıl yapılır?
Kayıt işlemi nasıl yapılır? T.C. Kimlik Numarası veya yabancı kimlik numarasına sahip olup e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırma imkânı bulunan kişiler, e-devlet kapısı (www..tr) üzerinden sisteme giriş yaparak ve gerekli bilgileri doldurarak kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Süresiz IMEI kaydı nasıl yapılır?
Tarayıcınızın adres çubuğuna yazarak servise erişebilirsiniz. Servisi ilk açtığınızda kısa bir bilgi metniyle karşılaşacaksınız. Metni okuyup kutucuğu işaretledikten sonra “İleri” butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçin.
Telefon açtırmak kaç TL 2024?
Ayrıca yakın zamanda 500 TL’ye çıkarılan yurtdışı çıkış ücretinin 720 TL olması bekleniyor. 2024 yılı başı itibarıyla yeni tescil ücreti 31.692 TL olarak belirlendi. Temmuz 2023’ten 2023 yılı sonuna kadar geçerli ücret ise 20.000 TL oldu.