İçeriğe geç

5 Aylık Danaya Besi Yemi Verilir Mi

Besi yemi kaç aylıkken verilir?

Besiye alınan boğa ve buzağılarda 6 aylık dönemin sonunda besi beslemesine başlanır.

Danaya besi yemi ne zaman verilir?

Besiye alınan buzağılar 6 aylık olduktan sonra besi yemi vermeye başlamak mantıklı olacaktır.

5 aylık danaya ne kadar yem verilir?

5-6 aylık dişi buzağılara günde 3-4 kg iyi kalite kuru ot ve %16 ham protein ve kg/gün 2600 Kcal ME içeren 2-3 kg buzağı büyütme yemi verilmelidir veya 2-3 kg iyi kalite kuru ot + 1 kg mısır, 2-3 kg silaj + büyütme yemi verilebilir.

Buzağı besi yemi ne zaman verilir?

TRAKYEM Buzağı Büyüme Yemi, buzağıların 3. aydan 6. ayın sonuna kadar beslenmesinde kullanılır. Enerji proteini açısından zengindir ve sindirilebilirliği yüksektir. Dişi buzağıların düve döneminden önce iyi bir vücut kondisyonuna ulaşmasını sağlar.

Besi danası kaç aylıkken alınır?

Yaş: Sığır yetiştiriciliğinde performansı etkileyen en önemli faktördür. Besi hayvanları henüz büyüme evresini tamamlamamış olmalıdır. Kültür ırklarında ve melezlerde besi 1,5 yaşına kadar, yerli ırklarda ise 2 yaşına kadar gerçekleşir.

6 aylık buzağıya hangi yem verilir?

Buzağılar (3-6 aylık): Kaliteli rasyon tüketin. Buzağı başlangıç ​​yemi günde iki kez verilir.

6 aylık dana kaç kilo gelir?

Sığır eti ithalatına yönelik ilk ihale 16 Haziran’da gerçekleştirilecek. İhale kapsamında, 6-10 aylık yaş aralığında, canlı ağırlıkları 180-270 kilogram arasında değişen toplam 4 bin ton ve yaklaşık 20 bin canlı sığır ithal edilecek.

1 dana günde kaç kilo yem yer?

Günlük konsantre yem miktarı hayvanların canlı ağırlığına bağlı olarak 4-10 kg arasında değişmektedir. Yoğun yemlere ek olarak aynı miktarda günlük 0,5-1 tablet verilmektedir.

Besiye çekilen danaya ne verilir?

Konsantre olarak, mısır besi yeminin %35’ini, yani 3,5 kg. Mısır ezmesi, 1 kg. Arpa ezmesi, 1,5 kg buğday ezmesi veya elinizde bulunan herhangi bir tahıl yemi kullanabilirsiniz. En az 2,5 kg kaba yem. Mısır silajı, kalan 1 kg saman ve kuru ot eklenerek tamamlanabilir.

5 aylık buzağıya ne verilir?

Özellikle buzağılar için en faydalı ot yoncadır. Buzağı ilk 3-4 ayda buzağı başlangıç ​​yemi ve ardından 4-5 aylık yaştan itibaren buzağı büyüme yemi almaya başlamalıdır. Bu süre yem markasına göre değişir. Kendi yemini üreten çiftlikler, buzağının günlük ihtiyaçlarına göre ayarlanmış bir rasyonla yemi kendileri de üretebilir.

Buzağıların hızlı gelişmesi için ne yapmalı?

Özel bir bölmede tutulan buzağıya günde iki ila üç kez, sütle birlikte günde altı kez beslenmesi gerekir. Buzağı 4 haftalık olduktan sonra, konsantre yem vermeyi bırakıp buzağıyı kaliteli yemle beslemek hızlı gelişim için çok önemlidir. Konsantre yemlerden sonra, sütle birlikte çiçek açan yonca da buzağının gelişimine katkıda bulunur.

En kaliteli buzağı yemi hangisi?

42 günlük yaşta buzağılara yüksek kaliteli çayır otu veya yonca otu verilmelidir. Çok erken veya çok geç biçilen yonca sindirim sorunlarına ve ishale yol açabilir. Bu süre zarfında saman gibi kalitesiz yemler kullanılmamalıdır.

Besi yemi nasıl verilir?

Besi yemi düzenli olarak, günde en az 2-4 kez verilmelidir. Hayvanların önünde temiz ve taze su serbestçe bulunmalıdır. Genellikle her 100 kg besi hayvanına. Canlı ağırlık için 1,5-2 kg konsantre yem verilir.

Besi başlangıç yemi ne zaman verilir?

Besi dana ve buzağıların 6 aylık dönemlerinin sonundan itibaren besi gelişim dönemine kadar kullanılan bir yemdir.

Karnı şişen buzağıya ne yapılır?

Abomasal şişlik aniden gelişen ve acil müdahale gerektiren bir durumdur. İlk olarak buzağıya hemen mineral yağ veya hint yağı verilir. 1 yemek kaşığı zencefil tozunu ılık suda eritin ve buzağının içmesine izin verin. Bu zaman kazanırken, veteriner hekime daha fazla tedavi için haber verilir.

7 aylık danaya ne yemi verilir?

5-7 aylık dişi buzağılar 6 kilogram ek yem ihtiyacı duyarlar. İhtiyaç duydukları 6 kilogram yemin 3,5 kilogramı kaliteli samanla, 2,5 kilogramı dana yemiyle beslenmelidir.

CP besi bitirme yemi ne zaman verilir?

Besi dana ve boğaların son besi dönemine (son 2-3 ay) girdiği dönemde kullanılan bir yemdir.

Hamile ineğe besi yemi verilir mi?

Gebe inekler ve düveler ilk aylarda özel bakıma ihtiyaç duymazlar. Gebeliğin son 2-3 ayında diğer hayvanlardan ayrılarak yağ kazanımını önlemek, vücut şeklini korumak ve buzağının normal gelişimini sağlamak için yüksek kaliteli kaba yem ve ek konsantrelerle beslenmelidir.

Besi yemi kaç kilo verilir?

Hayvanın her 100 kilo canlı ağırlığı için 1,5-2 kilo taze veya konsantre yem verilir. Bu tür beslemeye münhasır besleme denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ortaboylu Escort